dinsdag, mei 10, 2011

Vanwege Fragmentarische Aard (59)2 Minuten nadat ik deze foto maakte, stond er een boom van een New Yorkse politieagent voor me, die beleefd maar dringend vroeg waarvan ik foto’s maakte. Toen ik hem antwoordde dat het mij ging om de lichtval op de straat en het gebouw in de schaduw daar achter, antwoordde hij dat niet mocht, en wilde hij mijn paspoort zien. Ondertussen werd ik door 4 politiemensen omringd, waarvan 1 in burger. Deze legde me uit dat het fotograferen van gebouwen in het Financial District verboden was, vanwege de mogelijkheid van een terroristische aanval. Dat het verboden was wist ik niet, en dat zei ik ook. Ok, you’re free to go. Dat deed ik dus.

Voor de duidelijkheid: Het buurtje rondom Wallstreet bestaat uit hele hoge gebouwen en smalle straatjes, waar het zonlicht als een mes doorheen slaat.
Foto: New York, Financial District. 9/05/2011. 10.03 uur.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

een boom van een vent omcirkeld door stevige politiemensen.. whow,jammer dat daarvan niet even iemand een kiek maakte..Goh Jaap je had weer eens iets anders de knikker... Mooie opname, mooie lichtval.
heel veel plezier in the Big Apple. Hoe ging de opening?veel publiek? media aandacht?
dikke groet, feyona

Jaap Bijsterbosch zei

Opening is morgen, gisteren hebben we ingericht en op gehangen. Ziet er mooi uit!

René Gerritsen zei

Ja Jaap, dat ziet er prachtig uit, maar natuurlijk wel wat onverantwoordelijk! Maak je ook foto's bij de opening, neem aan van wel? Ben benieuwd hoe het hangt. Groet en veel plezier morgen.
René

PS
Ik heb een tijdje terug ook eens een verboden foto
gemaakt.
Vliegveld Glasgow, aankomsthal, groepsfoto in een spiegelwand.
In de spiegeling zouden de x-ray scanners te zien zijn, wissen dus, en thuis recoveren dus.

Ria Kock zei

Oh jee, dat had ik ook niet geweten dat dat verboden was... Die niet gemaakte foto waar Feyona het over heeft is er ook een om te onthouden!
Succes met de tentoonstelling!