woensdag, juni 27, 2007

saai!Steeds meer begin ik te geloven dat een saaie foto bij sommige onderwerpen de spannendste beelden oplevert!
Foto boven: Diemen. Rotonde bij Diemen-Zuid. 22/06/07. 16.47 uur.
Foto onder: Diemen. Bovenrijkersloot. 22/06/o7. 16.53 uur.

2 opmerkingen:

Joost Baars zei

Deze post doet me denken aan een gesprek dat ik pas had met een bevriende dichter, over slechte poëzie. Er is, zo stelden we vast, een groot verschil tussen slechte poëzie van slechte dichters, en slechte poëzie van goede dichters. In die laatste zit, hoezeer de dichter ook zijn best doet om slecht te schrijven, toch altijd veel spannends. De conclusie kwam er eigenlijk op neer dat goede dichters hoe dan ook niet in staat zijn om slechte poëzie te schrijven. Omdat ze nu eenmaal opgescheept zitten met talent en ervaring - ze kunnen wel doen alsof ze dat niet bezitten, maar dat blijft natuurlijk altijd bij doen alsof.

Dat zie ik ook in deze foto's. Het zijn natuurlijk geen saaie foto's, integendeel zelfs. Het verschil tussen deze foto's en ECHT saaie foto's is dat die laatste gewoon saai zijn, en deze foto's gemaakt zijn met saaiheid als conceptueel uitgangspunt. Zoals goede dichters geen slechte gedichten kunnen schrijven, maar alleen poëzie met slechtheid als conceptueel uitgangspunt.

Zoals een talentloze kunstenaar veroordeeld is tot saaiheid en gebrek aan kwaliteit, zo lijkt een goede kunstenaar in zekere zin niet anders te kunnen dan diepgang hebben en schoonheid creëren.

Jaap Bijsterbosch zei

Ooit heb ik n.a.v. een soortgelijk beeld ook wel eens de paradox van de leegte met inhoud genoemd. Zoiets zoek ik somms in de Diemer Landschappen.