maandag, november 08, 2010

Expositie "Dicht op de Huid".

Met onder andere deze foto doe ik mee aan de tentoonstelling "Dicht op de Huid"over kleding en mode van fotografen die regelmatig de fotografenavond bezoeken. Een van de zaken die ik heb onderzocht is vemenging van straatbeeld en kledingetalages. Daarnaast nog een serietje over Rokjes dag in Zürich.
Lees de volledige tekst van het persbericht hieronder. De opening is aanstaande vrijdag van 16.00 tot 18.30 uur. Je bent natuurlijk van harte welkom.
Persbericht

Op 18 november 2010 is het precies 10 jaar geleden dat op initiatief van Aloys Ginjaar het Amsterdamse café Kalkhoven zich vulde met fotografen en andere liefhebbers. De fotografenavond, een niet meer weg te denken fenomeen uit de (Amsterdamse) fotowereld op elke derde dinsdag van de maand, was geboren.
Om dit jubileum kracht bij te zetten vindt er van 12 november tot en met 24 december in de Fotovakschool te Amsterdam een expositie plaats.

Dicht op de Huid: Over Kleding en mode.

De mens is de enige diersoort die zich kleedt. Als bescherming, maar ook om onze identiteit uit te drukken, bij een groep te horen, status uit te dragen, te verleiden, gebreken te verbergen. Mensen dragen werkkleding, sportkleding, vrijetijdskleding, kleren voor thuis, onderkleding, kleding voor in bed, kinderkleding, feestkleding, rouwkleding. Kleding is een onderdeel en ook weergave van het tijdsbeeld.

Fotografen die in heden en verleden de Fotografenavond bezochten, zijn gevraagd om deel te nemen aan deze bijzondere tentoonstelling.

Er zijn ruim 80 foto’s te zien van:
John Blogg, Jeanette Bos, Jaap Bijsterbosch, Tinelou van der Elsken, Aloys Ginjaar, Anno van der Heide, Jan den Hengst, Dutch J. den Hollander, Barend Houtsmuller, Chris van Koeverden, Corinne Kruger, Birgit Laken, Henk van der Leeden, Hein van Maasdijk, Marco van Middelkoop, Feyona van der Molen, Mathilde Mupe, Christine Naegele, Cornelia Nauta, Jac. B. Rieder, Ton van Rijn, Mirjam Terpstra, Paul Tolenaar, Marian van de Veen-van Rijk, Caspar Veeger, Remmelt van Veelen, Leo Veger, Egon Elisabeth Viebre, Joke van Vlijmen, Mirja de Vries, Shakiro Werleman, Heleen Wiering, Dick Wiersma, Manfred Wirtz, Annaliese Wolf.

Tezamen geven de foto’s een uiterst gevarieerd beeld van het fenomeen kleding. In deze tentoonstelling zijn verschillende stromingen en opvattingen in de fotografie vertegenwoordigd: van klassieke barietafdrukken tot digitale ensceneringen, van reportage tot bijna abstracte beelden.

Wanneer: 12 november tot en met 10 december 2010.
Open: maandag-vrijdag 10.00-16.00 uur.
Waar: Fotovakschool Amsterdam. Nieuwe Spiegelstraat 10.

Geen opmerkingen: