donderdag, november 29, 2007

Koeien & polder.


Dit zijn foto's uit een serie welke ik rond de eeuwwisseling maakte voor de provincie Noord-Holland. Ik moest een beeld schetsen va droogmakerijen. De ondertitel was “Van water tot land, van land tot water”. Ik vind dat dat in de combinatie van deze 2 beelden goed naar voren komt.
Vanwege een uitgebreid artikel over mij & mijn fotografie wat volgend jaar verschijnt, ben ik mijn negatiefarchief aan het digitaliseren. Althans de “Highlights”. Je zult op dit blog dan ook af toe wel meer oudjes tegenkomen.
Foto boven: Globdijk. Eilandspolder (NH). 3/10/2000.
Foto onder: Groot Schermerweg. Schermerpolder (NH) 19/09/2000.

dinsdag, november 27, 2007

Panorama's.



Zoals eerder wel eens gezegd op dit blog, geef ik 's zomers workshops op Buitenkunst. Op zaterdagen is er nooit workshop. Dan maak ik altijd een fietstochtje in de omgeving en tja, af en toe wordt er gestopt om een panorama te maken. Dat doe ik met mijn Fuji-s7000, omdat ik daarmee handmatig kan instellen, en zo de belichting 3x het zelfde kan laten zijn, want meestal plak ik in de computer 3 foto's aan elkaar om een panorama te maken.
De foto van de schapen is gemaakt in een oord dat echt Trutjeshoek heet.
Foto boven: Trutjeshoek. 28/7/07.
Foto midden: Oldenbroek. 4/8/07.
Foto onder: Hoge Enk 4/8/07.

Klik even op de foto om hem groot te zien.

zondag, november 25, 2007

Metje Filmt.


Vandaag hangt de tentoonstelling “Weer of geen weer” voor het laatst. Closing Party time dus. Misschien wel de laatste fotografenavondtentoonstelling in het ABC Treehouse, omdat deze instelling beleidsmatig een andere weg wil inslaan. Time goes by. Jammer, heel jammer.
Om te zien hoe geanimeerd de opening was en hoe het inrichten van de tentoonstelling in zijn werk ging kun je kijken naar de tvdocumentaire die Metje Blaak maakte. Ga daarvoor naar Salto TV, klik streaming on demand A1 aan, en vul de datum en tijd van uitzending in: vrijdag 15 november 00.00 uur.
Foto's: 4/11/2007. Opening tentoonstelling “Weer of geen weer”. ABCtreehouse Amsterdam.

vrijdag, november 23, 2007

Sniep revisited.


Heel langzaam verandert er iets in het concept waarmee ik het landschap van Diemen benader. Naast saaiheid ontstaat er esthetisch genoegen in kleurgebruik en vlakverdeling.
Foto boven: Diemen Sniep. 22/11/07. 15/07 uur.
Foto onder: Diemen Sniep. 22/11/07. 15/09 uur.

woensdag, november 21, 2007

Uit de oude doos.

In 1989 en 1991 heb ik samen met Goos van der Veen 2 maal een tentoonstelling gehouden onder de titel “Beeld naar Beeld”. Deze 3 zelfportretten waren daar een onderdeel van. Ze vormden een reaktie op een foto van Goos, waarop een man op de pier van Scheveningen schuilde voor een overslaande golf.
Het was een correspondentie in foto's, waarbij op elementen uit elkaars beelden reageerden. Goos zijn reaktie op mijn 3 beeldjes was een portret van een pinguin.

Foto's: Douche Riouwstraat. Amsterdam. April 1989.

maandag, november 19, 2007

Parkeerplaatsfotografie.

Op de 1 of andere manier ben ik dol op het fotograferen van parkeerplaatsen.
Foto: Sniep, Diemen. 17/11/07. 14.59 uur.

zaterdag, november 17, 2007

Weekitem: Dingen die mij 's ochtends zagen.







Koelkast
Haarborstel
Scheerapparaat
Tandenborstel
Telefoon
Schoen
Camera
Alle foto's: 16/11/2007, 's morgens.

donderdag, november 15, 2007

Ingepakt.

Ooit werden gebouwen ingepakt in vaal groen of vaal bruin. De kleuren worden nu steeds vrolijker. Met verpakking is het gebouw mooier dan zonder.
Foto: Diemen, Oud-Diemer Laan. 8/11/2007. 14.44 uur.

zondag, november 11, 2007

Parkeerplaatsfotografie.

De afgelopen herfst was er een van prachtige kleuren. Daarom dit prachtige boompje in het saaie wijkje.
Foto: Diemen-Noord, Kolgans. 29/10/2007. 14.44 uur.

donderdag, november 08, 2007

Bij de radio.


Zoals jullie hebben kunnen lezen en wellicht gehoord hebben, was ik vandaag te gast bij het programma Radio Ping Pong van de Amsterdamse zender Salto. Hoe het ging? Luister en huiver zou ik zeggen. Ga naar de Stadsradio van Salto en klik daar "streaming on demand" aan. Zoek donderdag 8 november 10.00 op & je hoort wat er gezegd is.
Vreemd blijft het wel om zelf op de radio over een beeldicipline als fotografie te praten voor een onbekend aantal onzichtbare toehoorders.

Joost Baars was de interviewer.
Foto's 8/11/2007. Studio Radio Salto Amsterdam. 9.56-10.10 uur

woensdag, november 07, 2007

Vanwege Mama. (nogmaals)

Donderdagochtend 8 november om 10 uur op StadsFM het programma, radio Pingpong.

Om 10 uur is fotograaf Jaap Bijsterbosch te gast . Hij heeft momenteel een kleine, bijzondere expositie in de raamgalerie van Franjo Studio aan de 2e Van Der Helststraat 41 te Amsterdam. Titel: "Vanwege Mama".
Begin 2005 werd duidelijk dat zijn moeder ongeneeselijk ziek was. Om het verdriet de baas te kunnen blijven besloot Jaap om dagelijks een foto te maken, die er op de een of andere manier toe deed. Hij fotografeerde alledaagse dingen in de wetenschap dat zijn moeder degene was van wie hij die gedrevenheid in het kijken naar de wereld had geërfd. De foto's werden een eerbetoon aan zijn moeder, die uiteindelijk overleed. Zie ook:
http://oogenblikjaap.blogspot.com/2007/09/vanwege-mama.html#links

Om half elf komt Jetske Mijnssen aan het woord. Mijnssen is operaregisseur, die onlangs bij de Komische Oper in Berlijn "L'enfant et les sortilèges" van Maurice Ravel regisseerde. Ze komt ons vertellen over deze voorstelling.

In Amsterdam vind je Radio Pingpong op de Kabel 103.3, 106.8 in de ether.
Woon je buiten de stad of zit je aan de computer gekluisterd dan kun je ons op het web beluisteren op dit adres:
http://www.salto.nl/ Ook hier kun je Radio Pingpong live beluisteren op donderdagochtend tussen 10 en 11 uur. Dan ga je naar stads FM en dan klik je op het vakje LIVE om online de uitzending te beluisteren. Of oud werk op www.radiopingpong.com

maandag, november 05, 2007

Weekitem: opening fotoexpositie.







Gistermiddag was de opening van de fotografenavondexpositie, die Aloys Ginjaar en ik hebben samengesteld. Dankzij vele helpende handen een daverend succes. Erwin Kroll hield een geweldige openings toespraak. Hoofdzakelijk improvisatie, hij week van zijn geschreven tekst af. Dat was goed te zien, als je zoals ik achter hem stond. Overigens een prachtige plek om het luisterende en fotograferende publiek te observeren (en te fotograferen). Dat alles in de ruimte van het ABCtreehouse, een project van de American Bookshop te Amsterdam.
Alle foto's: 4/11/2007 ABCTreehouse Amsterdam

donderdag, november 01, 2007

Weekitem: Grote mannen, kleine treintjes.





Elke man blijft toch een jongentje, of die nou met treintjes of met een camera speelt.
Alle foto's: 28/10/2007. Jaarbeurs Utrecht. Manifestatie “ Eurospoor”.